Gama BIO

Ambientul domeniului agroalimentar înregistreaza cresteri de două cifre a suprafetelor cultivate dedicate agriculturii ecologice si un trend interesant, care implică, de asemenea, un număr tot mai mare de operatori, care au gasit un consens si în domeniul vinului. Regiunile italiene care au cele mai multe suprafete transformate în viticultură organica sau sunt în proces de conversie sunt Sicilia, Puglia si Toscana. Vinurile produse in aceste teritorii  puteau fi declarate pana acum " obtinut din struguri ecologici "; recent Regulamentul European a trasat  liniile directoare, care au permis utilizarea termenului  de " vin organic ", pe eticheta .

Grupul Vason, prin intermediul certificării Carbon Footprint a multora dintre produsele sale oenologice, a demonstrat deja angajamentul său în ceea ce priveste mediul inconjurator. Credinta că cercetarea si dezvoltarea unor produse ecologice certificate satisface nevoile unei piete care evoluează rapid, a condus la realizarea gamei Mastervin ® Bio .

Această optiune deschide noi oportunităti de afaceri si apropie si mai mult Grupul Vason de cerintele pietei si de clientii săi. Legislatia privind agricultura ecologică în Italia reprezinta extinderea legislatiei europene care prevede o serie de activităti complexe, toate cu scopul de identificare de produse ecologice certificate, cu proceduri de productie diferite decât metoda conventională.

Gama Biologica Mastervin® Bio prevede:

  • MASTERVIN® BIO ARABAN® SPRAY DRY

Guma arabica biologica sub forma de pulbere, obtinuta din Acacia verek, stabilizator excelent al sistemului coloidal.

  • MASTERVIN® BIO GEL

Gelatina animala pigskin pentru clarificari dificile si flotatie

  • MASTERVIN® BIO V STARTER

Activator complex pe baza de derivati de drojdie potrivit pentru multiplicarea drojdiilor si realizarea de  “pied de cuve"

  • MASTERVIN® BIO ZINFANDEL (Saccharomyces cerevisiae)

Tulpina potrivita pentru fermentarea musturilor cu un potențial ridicat de alcool.