Maşină de dopuit

Maşină de dopuit capace filetate

Maşina de dopuit este constituită dintr-o coloană pe care este instalat distribuitorul de capace, jgheabul pentru capace cu capul de eliberare şi capetele de inchidere.
Maşinile de dopuit pentru capace filetate sunt fabricate in două variante:
- PPV pentru capace cu filet din plastic cu sistem de presare capac "Pick & Place" Maşina este dotată cu capete de inchidere cu ambreiaj magnetic, cu cuplu reglabil.
- VA pentru capace cu filet din aluminiu cu  sistem de presare capac "on the fly". Unitatea este dotată cu capete de inchidere  din oţel inoxidabil prevăzute cu role care sigilează capacul pe recipient.
În cazul lipsei recipientului, capul nu eliberează capacul.
Distribuitorul de capace alimentează jgheabul in mod continuu şi automat ăi este prevăzut cu senzor de "prezență capac."
În cazul în care se lucrează cu sticle de plastic  PET / PE / HDPE, maşina poate fi echipată cu sistem "Neck Holding".

 

Maşină de dopuit capace prin presiune

Maşina de dopuit este constituită dintr-o coloană pe care este instalat distribuitorul de capace, jgheabul pentru capace cu capul de eliberare şi capul de inchidere prin presiune.
Presarea capacului se realizează prin sistemul "on the fly" sau prin sistemul "Pick & Place". În cazul lipsei recipientului, capul nu eliberează capacul.
Distribuitorul de capace alimentează jgheabul in mod continuu şi automat şi este prevăzut cu senzor de "prezență capac."
În cazul în care se lucrează cu sticle de plastic PET / PE / HDPE, maşina poate fi echipată cu sistem "Neck Holding".