Fermentatoare vinuri albe şi roşii

Orizontale

Fabricate de SIRIO ALIBERTI, din tablă din oţel inoxidabil ASTM 240 TP 304, au extremităţile elipsoidale şi sunt montate pe picioare de sprijin reglabile din oţel inoxidabil.

Aceste vinificatoare permit deplasarea mustului cu scufundarea ulterioară a pălăriei prin intermediul unor lame cu rotaţie lentă, care nu provoacă daune tescovinei.

Acest tip de fermentare se poate obţine prin:

    - controlul vitezei de tescuire, deoarece lamele sunt comandate de un motovariator cu viteză reglabilă şi personalizarea timpilor de pauză şi producţie.

   - controlând cu ajutorul benzii, temperatura produsului, pentru a obţine un proces de fermentare optimă.

 

Vin - Rezervoare

 

Rezervoarele sunt fabricate de SIRIO ALIBERTI și GIMAR, ambele făcând parte din grupul Della Toffola.
Diversele modele şi versiuni sunt utilizate, pe scară largă, în fermentarea și depozitarea lichidelor.
La cerere pot fi livrate cu buzunare pentru condiţionare termică şi izolare.
Sunt fabricate din oţel inoxidabil AISI 304 și AISI 316.

 

Spumante - Autoclave

SIRIO ALIBERTI, companie din cadrul grupului Della Toffola, proiectează și produce autoclave în funcţie de cerinţe, extrem de fiabile, destinate sectorului enologic şi alimentar, a fost prima companie italiană care a construit o autoclavă înca din 1946.
Aceste autoclave sunt realizate din oţel inoxidabil AISI 304, AISI 316, AISI 304LN, AISI 316LN sau oțel carbon și sunt echipate cu manta pentru circulația glicolului. În acest buzunar schimbul de căldură are loc datorită unui circuit forțat generat de ghidaje de formă elicoidală. Buzunarul fiind generos dimensionat, propagarea frigului şi a căldurii este foarte rapidă pe întreaga suprafață datorită inerției termice care este generată și care păstrează temperatura pentru lung timp făcând inutilă utilizarea unităților de recirculare cu o economie de energie evidentă.

Toate modelele sunt testate și certificate în fiecare etapă de producție de către un anumit organism notificat PED: verificarea materialelor, a sudurilor cu arc realizate şi radiografiate, teste de presiune hidraulică care se efectuează în mod regulat în scopul de a obține carnetul de testare în conformitate cu cele mai stricte reglementări.
La cerere, autoclavele pot fi echipate cu instalaţie de spălat, agitator fix sau detașabil, lumânare poroasă și lustruire internă.

Modele:

-     Autoclave fabricate din oțel inoxidabil  AISI 304 sau la cerere din AISI 316 sunt produse cu o finisare exterioara 2B sau ornamentată și la interior cu finisare 2B sau la cerere, cu finisare lucioasă în oglindă.
-     Autoclave fabricate din oțel carbon tratate la interior cu nisip fin SA3 şi vinificare la rece sau la cald în cuptor cu produse inodore adecvate și certificate în conformitate cu DM 21.3.73 Monitorul Oficial n.140 /73.
     Autoclavele pot fi izolate cu poliuretan și îmbracate în tablă de oțel inoxidabil nituită sau sudată.