Vinificare vin roşu şi aromate

Selector vertical

Macerarea este unul dintre cele mai importante şi delicate momente în prepararea vinurilor roşii şi constituie un punct crucial al întregului proces de producţie.

Caracterul cromatic şi senzorial al unui vin roşu, structura şi armonia compoziţiei sale, în fapt, începe să se construiască în această etapă.

Diferitele componente implicate în producerea vinului sunt distribuite în mod diferit în boabe şi cele mai importante sunt prezente în părţile solide (piei şi seminţe).

Ecosistemul Selector de la GIMAR interpretează cu pricepere tendinţa actuală de a produce vinuri de înaltă calitate, care adoptă metode "naturale" în armonie cu tradiţia şi în acelaşi timp cu high-techul.

Este un modul de prelucrare a strugurilor roşii care integrează 8 sisteme brevetate, ce alcătuiesc adevărata "coloana vertebrală tehnologică."

 

Orizontale

Cu lame cu rotaţie lentă.

Fabricate de SIRIO ALIBERTI, din tablă din oţel inoxidabil  ASTM 240 TP 304, au extremităţile elipsoidale şi sunt montate pe picioare de sprijin reglabile din oţel inoxidabil.

Aceste vinificatoare permit deplasarea mustului cu scufundarea ulterioară a pălărie prin intermediul unor lame cu rotaţie lentă, care nu provoacă daune tescovinei.

Acest tip de fermentare se poate obţine prin:

    - controlul vitezei de tescuire, deoarece lamele sunt comandate de un motovariator cu viteză reglabilă şi personalizarea timpilor de pauză şi producţie.

    - controlând cu ajutorul benzii, temperatura produsului, pentru a obţine un proces de fermentare optimă.

 

Verticale

Cu dispozitiv cu lame montat pe fundul rezervorului.

Fabricate din oţel inoxidabil AISI 304, cu capac din AISI 316, tablă laminată la rece şi picioare de sprijin din oţel inoxidabil.

Camasă cilindrică cu inele sudate cap la cap, prin procedeu automat TIG într-o atmosferă inertă.

Fund plat cu dispozitiv automat cu lame pentru descărcarea tescovinei.