Echipamente

Electrodializa

Stabilizarea tartrica prin separare ionica prin electrodializa

         Stabilitatea tartrica prin separare ionica este o tehnica care exploateaza ca o forta motrice un camp electric care actionează prin sistem de membrane.
Membranele folosite sunt de tipul celor selective, ele nu au o functie reala de filtrare vin,  separa numai ionii continuti si izoleaza electrozii folositi pentru a crea campul magnetic.
 

Societate-a-Vason-Group-,-Juclas-2

 

Rehidratare

PROCEDURA  AUTOMATIZATA CU EASYFERM®

Cercetatorii Grupului Vason , in colaborare cu Juclas , au pus la punct EASYFERM®, primul sistem pentru optimizarea  tuturor etapelor de rehidratare si de preconditionare a drojdiilor in mod automatizat. Etapele de lucru ale EASYFERM® presupun controlul temperaturii apei, cantitatea de zahar, prezenta substantelor nutritive, oxigenul, durata diverselor faze in cursul rehidratarii; gestionarea completa a obtinerii maielei de drojdii “pied de cuve” in versiunea EASYFERM® construita cu aceasta optiune.

EASYFERM® se utilizeaza pentru corecta rehidratare a drojiilor uscate sau pasta ce urmeaza a fi utlizate pentru fermentarea musturilor si eliminarea spumarii. Este potrivit si pentru prepararea maielei “ pied de cuve “ pentru refermentarea vinurilor si obtinerea vinurilor spumante si in cazul opririlor din fermentare.

 

 

Airocide

Airocide este o tehnologie patentată de NASA ce utilizează o cameră de reacţie prevăzută cu catalizatori de mici dimensiuni care au fost trataţi cu o soluţie pentru a nu se delaminatiza.

În contact cu suprafaţa lor reactivă, o moleculă de apă se desprinde şi se formează un radical oxidril.

Orice particulă organică, solidă sau gazoasă, indiferent de dimensiunea acesteia, odată intrată în contact cu radicalul este oxidată instantaneu. Acest proces nu elimină numai gazul etilen dar de asemenea a fost demonstrat clinic că eradichează componentele organice volatile, viruşi, bacterii, ciuperci şi mucegaiuri - chiar şi anthrax.

 

EASYFLOAT

Sistem discontinuu pentru flotatia in remontaj

Ju.Cla.S. foloseste rezultatele experientei de decenii pentru a va propune un proces de clarifiere si stabilizare a mustului de struguri,cu sisteme continue si discontinue de flotatie.

Tehnica flotatiei discontinue cu dispozitivul EASY-FLOAT prevede 2 faze distinte de lucru, adaugand aditivi pentru floculare si dizolvarea aerului pentru flotatie.

 

Modele disponibile:

  • Easyfloat 50
  • Easyfloat 100
  • Easyfloat 300
  • Easyfloat 500

 

MicrODUE PLUS

Instalatie de micro-oxigenare cu 6 puncte de dozare

Primii in Italia in aplicarea tehnicii de micro/macro-oxigenare,dupa 15 ani de aplicatii JUCLAS SRL propune Microdue PLUS,versiunea computerizata de microoxigenare mai raspandita in crame.

Exclusivitatea sistemului de dozare volumetric cu ajutorul pistonului tarat, garantia preciziei, ramane simbolul distinctiv al acestui dispozitiv,flexibilitatea si usurinta utilizarii sunt extinse prin panoul electronic de gestionare cu interfata touch-screen.

 

OXYDUE BARRIQUE

Oxigenarea controlata a musturilor si vinurilor

    

Oxydue Barrique isi gaseste diverse aplicatii in cursul elaborarii vinurilor

In primul rand a fost studiat pentru administrarea controlata de oxigen cu scopul de a evita problemele de natura reductiva; in acest caz tehnica de oxigenare inlocuieste tehnica de absorbtie a oxigenului prin lemn iar cantitatea de oxigen dizolvata este de 1-3 mL/L in perioade variabile de la 1 la 24 ore; aplicatia poate fi interesanta si pentru marile rezervoare, dar aparatul a fost conceput special pentru erogatii rapide dar sigure in butoaie si baricuri.

Oxydue Barrique poate fi utilizat si in cursul fermentatiei alcoolice pentru o dezvoltare corespunzatoare a drojdiilor.

 

MASTERMIND QFT

Test de filtrabilitate automat

Mastermind Q.F.T. e un instrument electronic care, cu ajutorul unui test de greutate, calculeaza indicii vinului si apei in mod complet automat, cu control al temperaturii.

MASTERMIND QFT calculeaza acesti indici de filtrabilitate in mod automat, bazandu-se pe citirea greutatii cu controlul temeperaturii. Rezultatele sunt vizualizate pe displayul unui PC (al clientului) si memorate intr-o baza de date (MS Access),  sau imprimate in raport (sau salvate in format pdf) Software-ul necesar este inclus.

Este posibila modificarea parametrilor pentru a se obtine indici de filtrabilitate si la alte lichide (ex: sucuri)

 

QFT- Touch

Test de filtrabilitate automat

Test electronico pentru controlul automatic al filtrabilitatii

Instrumentul este in masura sa calculeze automat Indicele de Filtrabilitate,

Indicele de Filtrabilitate Modificat si Volumul Maxim Filtrabil; rezultatele sunt

vizualizate si arhivate pe memorie USB.

 

SMART LEES

Filtru tangential cu discuri ceramice cu autocuratare

SMART LEES  este o unitate de filtrare tangentiala pentru extragerea vinului din drojdie. Este potrivit pentru filtrarea produselor cu continut solid mare in suspensie, asigurand o calitate excelenta a permeatului, permitand recuperarea peste 97% a lichidului prezent initial.

 

 

 

 

 

 

 

MASTERMIND® REMOVE

Instalatie pentru reducerea gradului alcoolic la vin
 
Avantaje:
 
-          Sistem compact, intuitiv si usor de utilizat
-          Respect absolut pentru culoarea si structura vinului care urmeaza sa fie prelucrat
-          Rezultat final de inalta precizie
-          Nu imbogateste produsul cu oxigen
-          Membrane fiabile
-          Procesul se poate realiza la temperatura camerei

 

 

DOSARABAN ELECTRONIC

Sistem electronic de dozare proportionala de guma arabica si CMC