Centrale frig pentru control temperatura de fermentare

 

Instalaţiile de răcire indirectă au ajuns la o largă răspândire datorită economiilor considerabile de tratament, realizabile împreună cu o mai bună calitate a produsului final.
Sunt realizate fără limite potențiale și sunt echipate cu dispozitive electronice capabile să gestioneze în mod independent toate fazele de tratament termic.

 

Centrală răcire monobloc cu compresor ermetic

Gama de răcitoare cu apă RMA cu acumulare de energie este formată din unități monobloc condensate cu aer, cu compresoare ermetice de tip Scroll. Toate modelele au montate în interiorul lor un rezervor de acumulare a apei și o pompă de circulație.
Gestionarea fiecărui răcitor RMA este încredințată unui microprocesor de control.
Acestea sunt potrivite pentru a fi instalate în exterior.
Agentul frigorific utilizat este R 407C.
Toate răcitoarele de apă RMA sunt construite cu componente de calitate și sunt, de asemenea, disponibile şi în versiunea cu pompă de căldură.

DE CE ACUMULARE DE ENERGIE !
Răcitoarele pentru răcirea apei când produc mai mult rece decât ceea ce se cere a fi utilizat, sunt oprite de un termostat care controlează temperatura apei. Termostatul oprește răcitorul de lichid atunci când temperatura este mai mică decât o valoare predeterminată (punctul setat) și il porneste din nou, atunci când temperatura depășește această valoare pentru o anumită diferență.

 

Centrală răcire cu compresor ermetic

Aceste răcitoare sunt concepute pentru a funcționa în instalaţii cu conținut redus de apă. Controlul lor permite reducerea la minimum a variațiilor de temperatură a apei de evacuare în prezența sarcinii puternic variabile. Constituie o alternativă fiabilă la instalarea grupurilor de acumulare asigurând în același timp un control precis al temperaturii apei.
Timpul necesar pentru punerea în funcţiune și atingerea regimului de lucru sunt minimizate deoarece toate testele de funcționare au fost deja realizate în fabrică.
În locul de instalare este suficient doar realizarea legăturilor hidraulice şi a celor electrice.
După punerea în funcţiune trebuie setată valoarea de referință a temperaturii.
Aceste răcitoare de lichid condensate cu aer cu ventilatoare axiale sunt potrivite pentru instalare în exterior. Toate unităţile sunt livrate încărcate complet cu ulei și agent frigorific.
Unitățile sunt încărcate cu agent frigorific ecologic R 410A.
Acestea sunt, de asemenea, disponibile şi în versiunea cu pompă de căldură.

Instalaţiile sunt echipate cu un control electronic care oferă setări complete și foarte avansate.
Tastatura și afișajul LCD permit introducerea ușoară a tuturor parametrilor și controlul în timp real a tuturor funcțiilor.
Diagnosticul include managementul complet al alarmelor prin intermediul afișajului sau şi cu PC-ul extern, pentru o mai bună analiză a comportamentului unităţii.

 

Centrală de răcire cu compresor cu şurub

Răcitoare de apă model RAC răcire cu aer, model RAC 1542V – 8404V.

Aceste modele sunt caracterizate de un nivel ridicat de eficiență și utilizează agent frigorific R 134a.
Acest rezultat excelent a fost obţinut cu o dimensionare corectă a tuturor componentelor interne pentru a profita din plin de caracteristicile agentului frigorific ecologic utilizat. O atenție deosebită a fost acordată pentru toate suprafețele de schimb de căldură, pentru ventilatoare și compresoare.
Condensatoarele au suprafețe de schimb majorate, aşa cum și noile evaporatoare asimetrice au o distribuție mai eficientă a agentului frigorific.
Compresoarele cu șurub, de nouă generație, sunt special concepute pentru R134a.
Capacitatea fiecărui compresor este modulată, fără soluție de continuitate, între 100% și 50% din potențialul său. Acest lucru permite furnizarea exactă a puterii necesare și să se adapteze la variațiile de sarcină prin reducerea numărului de aprinderi cu îmbunătățirea în consecință a fiabilităţii.
Dimensionarea atentă a instalaţiei permite obţinerea de economii semnificative ale costurilor de energie şi de exploatare.

Timpul necesar pentru punerea în funcţiune și atingerea regimului de lucru sunt minimizate deoarece toate testele de funcționare au fost deja realizate în fabrică.
În locul de instalare este suficient doar realizarea legăturilor hidraulice şi a celor electrice.
După punerea în funcţiune trebuie setată valoarea de referință a temperaturii.
Aceste răcitoare de lichid condensate cu aer cu ventilatoare axiale sunt potrivite pentru instalare în exterior. Toate unităţile sunt livrate încărcate complet cu ulei și agent frigorific.
Instalaţiile sunt echipate cu un control electronic care oferă setări complete și foarte avansate.
Tastatura și afișajul LCD permit introducerea ușoară a tuturor parametrilor și controlul în timp real a tuturor funcțiilor.
Diagnosticul include managementul complet al alarmelor prin intermediul afișajului său şi cu PC-ul extern, pentru o mai bună analiză a comportamentului unităţii.

 

Enorefrigeratoare cu corp răzuitor

Enoregrigeratoarele cu corp răzuitor sunt fabricate în versiune monobloc şi cu condensator răcit de la distanță. În funcție de potențial și de tipul de condensare sunt montate pe roți sau pe cadru fix.
Evaporatoarele, fabricate din oțel inoxidabil AISI 304, sunt de tipul expansiune uscată; condensarea poate fi cu aer sau cu apă răcită.
Aceste evaporatoare, de tip cu corp răzuitor orizontal, sunt dotate cu o izolație eficientă și prezintă o finisare externă din oțel inoxidabil lustruit. Evaporatorul este avansat tehnologic și asigură un transfer de căldură ridicat.
Utilizarea unor palete speciale din material rezistent la uzură ajută la optimizarea randamentului și sacrificarea zgomotului aparatului de refrigerare.
Compresoarele sunt furnizate de către cei mai mari producători din lume.
Condensatoarele cu aer sunt realizate cu aripioare ondulate și sculptate pentru o suprafață de schimb de căldură mai mare și cu țevi de cupru cu anumite canale elicoidale cu un coeficient intern idicat de schimb de căldură. Agenții frigorifici utilizaţi sunt R 407C și R 404A.
Toate modelele sunt dotate cu accesorii şi componente electronice de înaltă calitate, care conferă instalaţiei calităţile speciale de fiabilitate și ușurință în utilizare.
La cerere sunt disponibile versiuni speciale pentru must concentrat.