Flotaţie

Flotatoare ECOFLOT

 

Flotatorul ECO-FLOT este o mașină potrivită pentru clarificarea în remontaj a musturilor folosind un singur rezervor.
Construcție foarte compactă pe un carucior pentru a asigura o flotație eficientă și rentabilă.
Acest model de flotator este foarte versatil, deoarece odată realizată saturația prin remontajul lichidului, se ia o probă pentru a analiza calitatea flotație: dacă acest lucru nu este suficient, este posibil să continue remontajul și saturația cât timp este necesar.
Modele cu funcţionare la 6 bar - S1 (170 hl/ h),  S2 (330 hl/ h),  S3 (510 hl/ h).

 

Flotatoare FLN

Flotația este din ce în ce mai apreciată mulţumită grupului de saturație și dozare FLN produs de Della Toffola, care devine din ce în ce mai răspândită în toate cramele.
Grupul de saturație și de dozare de tip compact este montat pe cărucior cu roți, cu structura din oțel inoxidabil şi dotat cu saturator, pompe de dozare peristaltice, panou electric și pre-filtru.
Doza de adjuvanți se face într-un mod complet automat.
Opțional poate fi furnizat un saturator de laborator cu o capacitate de aproximativ 2,5 litri pentru a determina cantitatea de adjuvant de adăugat la mustul de flotație.

Modele:  FLN 1 (200 hl/ h),  FLN 2 (200 hl/ h),  FLN 3 (300 hl/ h)

 

Flotatoare FLCV

Flotația continuuă menține rolul său important în cramele de dimensiuni mari, iar pentru aceasta exigenţa Della Toffola fabrică flotatoarele modelul FLCV prevăzut cu unul sau două rezervoare funcţionale de separare.

Odată presurizat, lichidul eliberează gazul înglobat sub forma de microbule care aderă la partile cu drojdii glisându-le pe suprafața rezervorului de separare.
În acest rezervor este aplicat un sistem mecanic pentru îndepărtarea continuă a drojdiei. Flotatoarele FLCV sunt construite în așa fel încât să împărta pe o parte mustul limpede, iar pe partea cealaltă drojdia, şi care pot fi ulterior filtrate cu un filtru sub vid.
 

Instalația este alcătuită din:

Grup compact de dozare, saturare și separare pe un cadru din oțel AISI 304 (rezervor opțional bentonita) cu pompă de alimentare și pompe peristaltice pentru dozarea continuă a bentonitei, gelatinei, sol de silice și colector de amestec a mustului cu adjuvanți.
Rezervoare pentru prepararea și depozitarea  adjuvanților; rezervoarele pentru bentonita și gelatina sunt cu agitator.
Saturatorul din otel inoxidabil AISI 304 constă dintr-un recipient vertical pentru a dizolva gazul la presiunea de 6 bar după filtrarea și măsurarea adecvată.
Supape cu reglare micrometrică la intrarea şi ieşirea lichidului.
Dispozitiv electronic pentru controlul automat al nivelului.
Pompe centrifuge separate pentru lichid purificat și drojdie.
Rezervor de separare a celulei din oţel inoxidabil AISI 304, de formă circulară, cu un fund plat.
Eliminarea drojdiei se realizează cu un sistem de rotație cu motor cu viteză variabilă.
Lichidul curățat este separat în partea de jos și apoi colectat într-un interspaţiu inelar unde este ajustat nivelul.
Lichidul curăţat se scurge în schimb în tevi de colectare laterale de unde este aspirat în mod automat cu pompă de extracție.
Racorduri, tubulatura şi tabloul electric de comandă confectionate din oţel inoxidabil  AISI 304.
Saturator cu o capacitate de aproximativ 2,5 litri pentru a determina cantitatea de adjuvant ce trebuie adăugată la must.
Opţionale: detector de turbiditate.

Modele: FLCV 2 (200 hl/ h), FLCV 3 (300 hl/ h).