Filtre pentru activităţi extractive şi miniere

Filtre prese automate cu deschidere simultană şi ciclu complet
Sunt mașini al căror ciclu de funcționare este complet automatizat chiar şi in faza de descărcare a turtei reziduuale. În acest fel, pe durata functionării nu este necesară prezența unui operator, și de aceea, din momentul pornirii, filtrul poate realiza de unul singur un număr nedeterminat de cicluri de producţie în autonomie absolută. O caracteristică importantă a acestor mașini o reprezintă particularitatea că se pot utiliza pentru cazurile in care ciclurile de filtrare
sunt frecvente sau când se doreşte evitarea prezenţei personalului de supraveghere. Aceste modele sunt utilizate pe scară largă în prelucrarea de marmură, granit sau piatră, şi în general, in activitățile de carieră și in instalaţiile de prelucrare a agregatelor.

Caracteristici generale:
Filtrele pot fi realizate în variate modele și utilizând diverse materiale, cum ar fi oţel carbon vopsit: în aceste cazuri, la cerere, se aplică vopsele speciale pentru medii extrem de corozive, cum ar fi mediul marin. Pot fi furnizate acoperite in oţel inoxidabil  AISI 304 sau AISI 316: alternativ, intregul filtrul poate fi construit din oţel inoxidabil AISI 304 sau AISI 316.

      Materialele utilizate pentru fabricarea plăcilor filtrante sunt diverse: materiale plastice, aliaj de aluminiu, fontă sau oţel inoxidabil AISI 304 sau AISI 316.

      Toate filtrele sunt construite in conformitate cu cele mai severe norme de prevenire a accidentelor, iar maşinile şi conform normelor ATEX.